RemoteApp Deneyimleri makale serimizin ikinci bölümü olan RemoteApp Deneyimleri Bolum 2 Quick Session Collection RemoteApp Programs İncelenmesi ni gerçekleştirmiştik.Quick Installationkurulumu ile birlikte yayınlanan temel windows uygulamalarını RemoteApp Programs bölümünde görmüştük.
Bu uygulamalar RD Web Access üzerinde barınmasının nedeni RemoteApp’ in kurulum sonrasında sağlıklı çalışıp-çalışmadığının kontrolü içindir. Bu uygulamalar varsayılan olarak bütün windows işletim sistemleri içinde olduğu için bu uygulamaları dağıtmanın bir anlamı bulunmamaktadır. Bu sebepten ötürü RemoteApp Programs içinde bulunan bu uygulamaları kaldıracağız. Bu makale içinde paylaşılan bilgiler ile ihtiyaç duymuş olduğunuz başka uygulamalarıda aynı şekilde kaldırabilirsiniz.
Remote Desktop Services yönetim arayüzümü açtığımız zaman Collection altında RemoteApp Programs bölümünü görebilmekteyiz. Bu bölümde Unpublish RemoteApp Program sihirbazını çalıştırıp, RemoteApp Programs bölümünde kaldırılması gereken uygulamalarımızı kaldırmak için sihirbazımızı başlatıyoruz.
Unpublish RemoteApp Program sihirbazı bölümünde gelen ilk bölüm RemoteApp Programs larının listelendiği, yayınlanan uygulamaların görüldüğü bölümdür. Bu bölümde kaldırmak istediğimiz uygulamaları seçiyoruz ve ilerliyoruz.
Confirmation bölümünde kaldırmak istediğimiz uygulamalar ve location bilgileri görülmekte. Eğer ihiyaç olursa ve tekrardan yayınlamak istersek bu uygulamaları tekrar yayınlamak için ihtiyaç duyulan dizin Location bölümünde görülmektedir. Uygulamalarımızı kaldırmak için Unpublish butonu ile devam ediyoru.
Unpublish bölümünde uygulamalarımızın kaldırılmakta. Bu işlem bir-iki dakika kadar sürmektedir.
Completion bölümünde dağıtımından vazgeçtiğimiz uygulamaları görebilmekteyiz. Sihirbazımızı Close butonu ile kapatıyoruz.
RemoteApp Programs bölümüne geldiğimiz zaman yayınlanan herhangi bir uygulamanın olmadığını görebilmektesiniz.
Web Access’e arayüzüne bağlandığımız zaman Quick Session Full Desktop Bağlantısını görebilmekteyiz. Bu kısayolun oluşmasının nedeni bizler RemoteApp Programlar bölümünde yayınlanan herhangi bir uygulama bırakmayarak RemoteApp bağlantısını değil Full Desktop Bağlantısını seçtiğimizi sisteme belirtmiş oluyoruz.
Quick Session Collection bağlantısı üzerinden RDS ortamımıza Remote Desktop Connection sağlayabilmekteyiz.
RD Web Access üzerinden RDS farmı içinde bulunan RDS sunucumuza yaptığımız Full Desktop Bağlantısını görebilmekteyiz.
Yapmış olduğumuz bu bağlantıyı Remote Desktop Services yönetim arayüzü üzerine Connection Bölümünden izleyebilmekteyiz.
Makale serimizin bir sonraki bölümünde RemoteAPP Deneyimleri Bolum 4 Uygulamaların Dagitilmasi (Publish RemoteApp Programs) nı inceleyeceğiz.